Trek de labjas maar aan, de onderzoekers van ERIBA en het UMCG staan klaar om de leukste proefjes met je te doen!

BANAAN-DNA
Haal DNA uit een banaan, leer pipetteren en ontdek de leukste proefjes die je ook heel goed thuis kunt doen, bijvoorbeeld hoe je met een rode kool kunt meten hoe zuur iets is.

TEST JE KENNIS
Lekker buiten spelen is niet alleen heel leuk, maar ook heel gezond. Wat weet jij allemaal over gezondheid? Test je kennis in de Healthy Ageing Quiz.

TWEE LEUGENS EN EEN WAARHEID
We geven je drie stellingen: een is waar, de andere twee zijn niet waar. Kies jij het juiste antwoord? Tijdens deze quiz laten we je flink bewegen!

DURF JIJ HET AAN?
Misschien wil je het allemaal wel wat spannender! Laat je dan opsluiten in de Escape Room. Denk als een wetenschapper om de raadsels op te lossen en het proefje te doen. Wees nieuwsgierig, laat je niet afleiden en bedenk: de oplossing is vaak dichterbij dan je denkt, je moet ‘m alleen wel zien… De deur gaat weer open als je de wetenschapsraadsels hebt opgelost!

DUIKEN IN DATA
Neem een duik in de data van Lifelines, de grootste data- en biobank van Nederland waaraan 167.000 Noorderlingen deelnemen. Deze deelnemers laten zich vrijwillig van top tot teen opmeten en staan hun bloed en plas af. Daarmee kunnen wetenschappers belangrijk onderzoek doen. Zij zoeken namelijk antwoord op de vraag: Waarom wordt de ene persoon in zijn leven ziek, en een ander niet? Help jij de wetenschappers mee?

Kom voor dit, en veel meer leuks, zaterdagmiddag 5 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur naar ERIBA, het onderzoeksinstituut van het UMCG aan de Antonius Deusinglaan 1.

www.umcg.nl | www.eriba.umcg.nl