HEYMANSGEBOUW
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen

 

FACULTEIT GEDRAGS- EN MAATSCHAPPIJWETENSCHAPPEN RUG

Alles is gedrag!

Hoe kun je beter leren? Wat doen aardbevingen met je? Waar komt angst vandaan én hoe kom je er weer vanaf? Kun je ook tekenen met je ogen? En hoe werkt het geheugen eigenlijk?
Ontdek het bij de faculteit GMW!

KIJKJE IN DE KEUKEN
Tijdens Weekend van de Wetenschap/Zpannend Zernike neem je bij ons - de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen - een kijkje in de keuken van het brede onderzoek naar het gedrag, het denken, het leren én het samenleven van mensen.
Doe mee met het chat-onderzoek of speel het zoek of speel het zoek Wii-zoekspel. Weet je wat jouw interactiestijl is? Je leert hoe we dat meten en wat het zegt over jouw relatie met anderen.

Je kunt leren om beter te leren. We laten je ervaren wat je lichaamsbeeld met je doet. En hoe je dit kunt veranderen. Je ogen vertellen meer dan je denkt. Neem plaats achter de eyetracker en probeer te tekenen met je ogen. Of ontdek hoe we met tablets onderzoek doen naar visuele problemen bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

WAT DOET EEN AARDBEVING MET JE?
Aardbevingen hebben een hebben een enorme impact op de mensen in Groningen. Speel het aardbevingenspel en onderga zelf bevingenspel en onderga zelf bevingenspel wat aardbevingen met je doen.

Alles wat je hebt geleerd over hersenen, geheugen en gedrag test je tenslotte in de grote GMW-quiz.

Dit is slechts een greep uit de activiteiten. Naast de vele experimenten waar je zelf waar je zelf aan mee kunt doen, zijn er ook enkele mini-colleges over actuele onderwerpen. Het hele programma staat op onze website.

Alles is gedrag! is een programma voor jong en oud. Het wordt georganiseerd Het wordt georganiseerd door de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Deze faculteit bestaat uit de afdelingen Psychologie, Sociologie, Pedagogische en Onderwijswetenschappen en de Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen.