BERNOULLIBORG: zondag 15 oktober van 12:00 tot 17:00 uur

BERNOULLIBORG
Nijenborgh 9
9747 AG Groningen

www.rug.nl/sciencelinx

 

Faculty of Science and Engineering - Science LinX
Nieuwsgierig naar wat er allemaal bij de bètaopleidingen gebeurt? Wil je zelf komen experimenteren? In de Bernoulliborg kun je van alles zien én doen. Uiteraard eren wij tijdens Zpannend Zernike onze Nobelprijswinnaar Ben Feringa! Kinderen kunnen een wedstrijd doen: wie zet als eerste een nanomotor in elkaar en stuurt door middel van licht het snelste een zonnecelauto naar de juiste plek?

Kinderlezing
Wat hebben een handwarmer en een batterij met elkaar gemeen??? Wil je het weten? Kom naar de kinderlezing over energie van professor Moniek Tromp: 1400 en 1530 uur. Komen dus!!

Onze klassiekers blijven: je kunt shampoo of gel maken, en een kubus of een fractal vouwen! Of ervaren hoe jouw hersenen je voor de gek kunnen houden. En onze studenten en medewerkers laten zpannende chemische proefjes zien en onze robots tonen hun meest recente moves.

Ook dit jaar gaan onze collega’s van het Kapteyn Instituut hun mobiele planetarium opzetten. Hierin geniet je van de donkere sterrenhemel in een reis door het heelal, die start met de Nederlandse sterrenhemel en je langs andere planeten sterren en sterrenstelsels voert, tot de grens van het zichtbare universum.

Uiteraard is het science center van Science LinX open, dus speel en leer met de hands-on exhibits. Er is daar genoeg te beleven en te zien voor jong en oud.