SRON: zondag 7 oktober van 12:00 tot 17:00 uur

SRON
Landleven 12 (Kapteynborg)
9747 AD Groningen

www.sron.nl

Doorbraken in het onderzoek vanuit de ruimte

Kom op zondag 15 oktober naar SRON Netherlands Institute for Space Research, het nationale expertise-instituut voor ruimteonderzoek in Nederland. Daar kan je met eigen ogen komen bekijken hoe ruimtecamera’s voor op ruimtetelescopen worden bedacht en gemaakt. Daarmee onderzoeken onze wetenschappers hoe het werkt in het heelal en in onze eigen aardatmosfeer.

Kom zelf ook van alles te weten over de prachtigste planeten, sterren en nevels in het heelal. SRON en het Kapteyn Instituut openen hun gezamenlijke deur. Ruimteonderzoekers, technici en wetenschappers vertellen en vertonen dan allerlei wetenswaardigheden met presentaties en demonstraties. Ook de laboratoria van SRON zijn opengesteld voor het publiek. Weet jij al wat er komt kijken bij het maken van supergevoelige ruimtekijkers? Hoe we ze testen en welke eisen de omstandigheden van een lancering en van de ruimte eraan stellen? Neem ook een kijkje bij het koudste punt van Noord-Nederland!
Speciaal voor kinderen zijn er kinderlezingen en er is een knutselhoek waar je onder andere je eigen model van planeet Saturnus kunt bouwen!