KAPTEYN INSTITUUT: zondag 15 oktober van 12:00 tot 17:00 uur

KAPTEYN INSTITUUT
Landleven 12 (Kapteynborg)
9747 AD Groningen

www.astro.rug.nl


Gefascineerd door zon, sterren en planeten?

Altijd al gefascineerd geweest door de Zon, planeten en sterren? Kom op zondag 15 oktober naar het Kapteyn Instituut, de afdeling sterrenkunde van de Rijksuniversiteit Groningen. De Zon is een vrij gewone ster, één lichtpuntje in een gigantische sterrenstad van miljarden sterren, die wij “De Melkweg” noemen. De meeste van die sterren hebben waarschijnlijk ook planeten, net zoals in ons zonnestelsel. En onze Melkweg is maar één van de vele miljarden sterrenstelsels! Sterrenkundigen van het Kapteyn Instituut bestuderen al deze bijzondere objecten in het universum.

Heb je vragen over het heelal, of wil je weten wat een sterrenkundige doet? Vraag het de astronoom bij Zpannend Zernike! Bij mooi weer kun je de Zon bewonderen door telescopen met speciale zonnefilters. Leef mee met de laatste vluchten van de Cassini ruimtesonde rondom Saturnus en word verrast met spannende proefjes in de kinderlezingen over ruimtevaart. In de knutselhoek kun je je eigen model van Saturnus met zijn ringen maken. Ga voor een ontdekkingstocht door het heelal naar het Kapteyn mobiele planetarium in de Bernoulliborg.

Het Kapteyn Instituut en SRON Netherlands Institute for Space Research werken al decennia lang samen en zijn gezamenlijk te bezoeken tijdens Zpannend Zernike.