HANZEHOGESCHOOL GRONINGEN: zondag 15 oktober van 12:00 tot 17:00 uur

BRUGSMABORG
Zernikeplein 9
9747 AS Groningen
en
VAN DOORENVESTE
Zernikeplein 11
9747 AS Groningen

Zpannend Zernike is een evenement voor jongeren waarbij ze op een leuke, creatieve en actieve manier kennis kunnen maken met wetenschap en techniek. De Hanzehogeschool Groningen richt zich op drie speerpunten die nauw verbonden zijn met Noord-Nederland: Energie, Healthy Ageing en Ondernemerschap. Tijdens Zpannend Zernike zijn er tientallen uitdagende proefjes en activiteiten op het gebied van deze drie speerpunten!

Wat is er zoal te doen tijdens Zpannend Zernike bij de Hanzehogeschool Groningen?

In de Brugsmaborg bevindt zich De Magneet. Het doe- en ontdekcentrum van de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen. Hier kun je allerlei proefjes doen op het gebied van energie en beweging.

Wees voor even onderzoeker en scherp je ICT-vaardigheden aan. Zet een legorobot met Mindstorms in elkaar en laat deze over een parcours lopen.

Wil je eens ervaren hoe is het is om heel oud te zijn? Trek dan ons verouderingspak aan.

Test je uithoudingsvermogen, let op je hartslag, en meet je reactievermogen tijdens allemaal leuke sporttestjes. En hoe cool is het om zelf een dans te verzinnen?

Help ons mee in het atelier bij de ‘proefjes die boem doen’!

Schuif aan bij de tovertafel voor leuke spelletjes met reactiesnelheid.

Bekijk de wereld eens door een VR-bril. En al eens een 3D printer gebruikt? Bij ons kan je je kleurplaat tot leven brengen.

Tenslotte, vergeet niet jezelf te laten vereeuwigen tijdens een unieke Photo Experience!

Deze en nog veel meer coole proefjes en activiteiten tijdens Zpannend Zernike bij de Hanzehogeschool Groningen!

Waar?
Dit jaar vindt Zpannend Zernike bij de Hanzehogeschool Groningen plaats in de Brugsmaborg, Zernikeplein 9 én in de tegenovergelegen Van Doorenveste, Zernikeplein 11.